Perustiedot

Calamity Trigger VH14-104-0017

ERJ-IVVJ-II - YLA2 - KRJ-III - KERJ-IIMini KRJ:n laatuarvostelun jälken 2019
Line XSiLeNtLy_ScEeAmInGX /dA


Kutsumanimeltään Mini
Shirenhevonen, tamma
198cm, musta
VH14-104-0017
Omistaja Reita VRL-02753
               (e-mail: oresamankisat@gmail.com)
Ex-omistaja Alegre

Yleispainotus; ko HeA, re 90cm,
Mini muuttaa Hukkasuohon 2016
Line Kholran/dA, muu Oresama
                    me 80cm, irto 90cm,
                    noviisi, harraste

Syntyi 30.09.2013
        30.03.14 - 1v.
        30.09.14 - 2v.
        30.03.15 - 3v.
        30.09.15 - 4v.
        30.03.16 - 5v.
        30.09.16 - 6v.
        30.03.17 - 7v.
        30.09.17 - 8v.
        30.03.18.- 9v.
        30.09.18.- 10v
        20.03.19 - 11v
Luonne
Mini on suuri ja mahtava hevonen, mutta vain ulkoisesti. Sisältä se on pieni poni, tai oikeastaan koira, joka haluaa tulla syliin. Sen lempiasia maailmassa on, kun joku silittää ja hellii: silloin se sulkee silmänsä ja antaa alahuulensa väpättää hyvästä olosta. Samalla tavalla se käyttäytyy harjattaessakin, ja ellei se olisi niin suunnattoman suuri hevonen, voisi sitä hoitaa vaikka kolmivuotias lapsi ihan yksin.

Ratsuna Mini ei kuitenkaan ole mikään mini. Se on massiivinen hevonen, jolla on massiiviset liikkeet ja voimaa koko tallin hevosten edestä. Miniä ei voikaan komentaa voimalla, sillä ratsastaja häviää mittelössä varmasti. Vaikka Mini on maailman kiltein ja turvallisin ratsu, on se välillä tosi laiska. Silloin se on houkuteltava hiljakseen hakeutumaan ohjastuntumalle ja tekemään töitä. Lopulta se aina suostuu, vaikka aluksi se ei niin viitsisi innostua. GP-tason kouluratsua ei meidän tammasta kuitenkaan saa. Se ei vain taivu sellaisiin liikkeisiin, vaikka olisikin parhaassa vireessään.
Mini ei osaa hypätä. Se harrastaa silti mielellään pieniä esteitä, sillä se yrittää kyllä mielellään. Se hyppää luotettavasti, eikä ikinä kiellä, mutta korkealle se ei ponnista. Alastulokin on aina enemmän tai vähemmän rysähtävä. Minillä voi harrastella esteitä, ei se siitä mene rikki, mutta ei se ikinä opi liihottamaan niiden yli perhosenkepeästi.

Mini entisessä kodissaan
Piirtänyt Axel

Maastossa Mini on kuitenkin maailman paras hevonen. Se säikähtää yllättäviä asioita, niin kuin muutkin, mutta pakenemisen sijaan se pysähtyy, tuumaa hetken ja kääntyy sitten katsomaan. Turvallisuuden lisäksi tamma on sopivan reipas: sen moottori käy ripeämmin ja tasaisemmin kuin kentällä, mutta ei koskaan kuumu yli. Myös matalat maastoesteet Miniltä onnistuvat luotettavasti.

Minin paras piirre on sen ystävällisyys. Se rakastaa kaikkia ihmisiä, jopa välillä ikäviä asioita tekevää eläinlääkäriä. Uudetkin tuttavuudet ovat saman tien sen suosiossa, vaikka vain parhaiden ystäviensä se suo hierovan korviaan ja pitelevän päätään sylissään. Mini tulee toimeen myös ihan kaikkien hevosten kanssa. Suuresta koostaan huolimatta se on nöyrä vetäytyjä: kaikkein pienimmät ponitkin ovat Minin yläpuolella arvojärjestyksessä. Silti Mini ei anna kiusata itseään, vaan puolustautuu. Muidenkin eläinten, kuten pikkukoirien, kanssa Mini osaa seurustella hellästi ja varovaisesti. 


line: Twist-Again/dA, muu OresamaSukutaulu

Mini on evm-sukuinen, eli sen sukutaulu on keksitty.

King's Game
          • King Maker
          • Vivid Dream
Worth More Than Gold
          • Money Maker
          • Golden Touch


(Minin sukuselvitys on täällä.)

    Jälkeläiset                    

RMP
5.3.-18 t. Aurelia (i. Aurelius)
15.4.-18 o. Aviram (i. Abraham)

Historiateksti
Mini on varsasta asti toivonut vain rakkautta. Sille oli raskasta tulla myydyksi kasvattajan kotoa uuteen paikkaan, mutta hitaasti se tottui uusiin kuvioihinsa. Mini oli kuitenkin loppujen lopuksi liian suuri ja kallis ylläpidettävä, joten sen emäntä laittoi sen säästösyistä Alegreen myyntiin. Niin Mini joutui jälleen opettelemaan uudet kuviot, vain vaihtaakseen pian taas kotia.

Mini eli Alegressa yli puoli vuotta. Ihmisiä kävi katsomassa sitä, muutama lupasikin sille loppuelämän kodin, mutta aina varaukset peruuntuivat ja Mini jäi yksin. Sillä oli Alegressa hevosystäviä, ihmishoitajia, hyvää ruokaa ja kunnollista liikuntaa, ja silti se vain laihtui ja masentui, kun sen parhaat hevosystävät vaihtuivat myynnin takia. Lopulta Alegressa päätettiin, että Mini olisi armeliainta lopettaa.

Silloin minä näin sen, miltei liian myöhään. Etsin toista hevosta, koska Maya oli jo vanha, ja sattumalta Alegresta suositeltiin minulle Miniä vielä viimeisen kerran ennen lopettamista. Mini oli huonossa kunnossa, mutta minulle luvattiin sen tokenevan kyllä, jos joku vielä rakastaisi sitä. Minä lupasin Alegreen ja Minille, että rakastaisin sitä aina. Niin Mini alkoi parantua ja luottaa minuun hitaasti, ja niin siitä tuli oma rakastava, herttainen, hieman liian pulska itsensä.

2 kommenttia: